Chleb życia (bez mąki i glutenu) z nasionami marki Kresto |
|
Poziom: średni Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: Składniki (keksówka ok. 30x15 cm):
" 1 opakowanie słonecznika łuskanego (200 g) marki Kresto
" 1 szklanka pestek dyni marki Kresto
" 1 szklanka siemienia lnianego marki Kresto
" 1 szklanka siemienia mielonego marki Kresto
" 1 opakowanie orzechów, np. laskowych, brazylijskich, włoskich (200 g) marki Kresto
" 2 szklanki płatków owsianych
" 4 szklanki gorącej wody
" 2 łyżeczki soli morskiej lub himalajskiej
" 2 łyżki syropu klonowego
" papier do pieczenia
|
Opis przygotowania: Przygotowanie:
1. Wszystkie nasiona i płatki przesyp do dużej miski. Dodaj sól, syrop. Wymieszaj.
2. Do nasion dolej wodę, wymieszaj i odstaw na 2 godziny. W tym czasie woda powinna się całkowicie wchłonąć.
3. Foremkę wyłóż papierem do pieczenia. Przełóż do niej masę z nasion. Lekko ugnieć łyżką
i wyrównaj.
4. Chleb piecz w nagrzanym do 170°C piekarniku z funkcją góra-dół, przez ok. 50 minut.
5. Wyciągnij upieczony chleb z foremki. Ułóż go na kratce, aby ostygnął. Chleb najlepiej jeść następnego dnia, łatwiej go wówczas pokroić.
Smacznego! |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 2815 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |