Chlebek orzechowo-warzywny |
|
Poziom: średni Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 2 filiżanki pokruszonego, świeżego chleba razowego z pełnymi ziarnami
- 4 łodygi selera naciowego, drobno posiekane
- 3/4 filiżanki posiekanych lub zmielonych orzeszków ziemnych
- 2 zmiażdżone ząbki czosnku
- łyżka utartego parmezanu
- 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
- 2 jajka, lekko ubite
- pół filiżanki soku pomidorowego
|
Opis przygotowania: Dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Natłuścić i wysypać tartą bułką formę o wymiarach około 14 na 20 cm. Przenieść masę do blachy i wyrównać powierzchnię. Piekarnik nagrzać do temp. 180°C i piec przez 30 min. Upieczony chlebek (sprawdzić patyczkiem) wyjąć z formy i podawać pokrojony w plastry. |
|
Region: Kuchnia australijska |
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 7864 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |