przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Chłodnik paprykowy

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 4 duże papryki
- 2 pomidory
- cebula
- 2 łyżki oliwy
- 500 ml bulionu warzywnego
- sól, pieprz

Opis przygotowania:
Cebulę posiekać, usmażyć na złoto na oliwie. 2 łyżki papryki odłożyć do dekoracji, resztę dodać do cebuli razem z cząstkami pomidora. Krótko smażyć, cały czas mieszając. Wlać gorący bulion i gotować 15 min. na małym ogniu. Po ostudzeniu zmiksować, doprawić solą i pieprzem. Schłodzoną posypać papryką.
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 4519 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin