Chrzan domowy ze śmietaną |
|
Poziom: średni Czas: 30 min. Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: - średniej wielkości laska chrzanu
- 1/2 szklanki śmietany
- jajo
- 2 łyżki octu
- 2 łyżki cukru
- łyżka masła
- szczypta soli
|
Opis przygotowania: Wymieszać ocet, cukier i masło z odrobiną gotowanej wody. Dodać utarty chrzan. Rozkłócić jajo ze śmietaną i wlać do pozostałych składników. Zagotować i przez chwilę trzymać na małym ogniu, ochłodzić. |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Gotowane |
|
Przepis został dodany przez: joannap13 |
Przepis czytano już 9459 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |