|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ciasteczka ryżowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 1.00 Składniki: Paczka kleiku ryżowego,
kostka margaryny,
3 jaja,
1 szkl. cukru,
3 - 4 łyżeczki wiórków kokosowych,
cukier waniliowy,
łyżeczka proszku do pieczenia,
dżem lub konfitura.
|
Opis przygotowania: Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blaszce wyścielonej specjalnym pergaminem lub folią do pieczenia. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie. Upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor. Wyjąć z pieca i do każdego wgłębienia włożyć trochę dżemu lub konfitury. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6330 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|