przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasteczka ryżowe

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 1.00
Składniki:
Paczka kleiku ryżowego,
kostka margaryny,
3 jaja,
1 szkl. cukru,
3 - 4 łyżeczki wiórków kokosowych,
cukier waniliowy,
łyżeczka proszku do pieczenia,
dżem lub konfitura.

Opis przygotowania:
Z podanych składników zagnieść ciasto. Uformować z niego kulki wielkości orzecha włoskiego, ułożyć je luźno na blaszce wyścielonej specjalnym pergaminem lub folią do pieczenia. W każdej kulce palcem zrobić wgłębienie. Upiec ciasteczka na jasnozłoty kolor. Wyjąć z pieca i do każdego wgłębienia włożyć trochę dżemu lub konfitury.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6330 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin