przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciastka cynamonowe

Poziom: łatwy
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
110 g masła,
1 szkl. cukru pudru,
1 jajko,
1 1/4 szkl. mąki,
3/4 łyżeczki sody,
2 łyżeczki zmielonego cynamonu.

Opis przygotowania:
Włożyć masło i 3/4 szkl. cukru pudru do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Dodać jajko i dobrze utrzeć. Przesiać mąkę, wymieszać z sodą i dodać do masy maślanej. Wyłożyć ciasto na oproszoną mąką stolnicę i szybko wyrobić. Owinąć w folię plastikową i chłodzić 30 min/ w lodówce, aż stwardnieje. Wsypać cynamon i pozostały cukier do miseczki i wymieszać. Z ciasta uformować małe kulki i otoczyć je w cukrze z cynamonem. Ułożyć w odległości 5 cm od siebie na lekko posmarowanej tłuszczem blasze i piec 8 min. lub do zrumienienia. Wyjąć na druciany stojak do ostygnięcia.
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 6263 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin