|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Ciastka cynamonowe |
|
Poziom: łatwy Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 110 g masła,
1 szkl. cukru pudru,
1 jajko,
1 1/4 szkl. mąki,
3/4 łyżeczki sody,
2 łyżeczki zmielonego cynamonu.
|
Opis przygotowania: Włożyć masło i 3/4 szkl. cukru pudru do miski i ucierać do uzyskania lekkiej, puszystej masy. Dodać jajko i dobrze utrzeć. Przesiać mąkę, wymieszać z sodą i dodać do masy maślanej. Wyłożyć ciasto na oproszoną mąką stolnicę i szybko wyrobić. Owinąć w folię plastikową i chłodzić 30 min/ w lodówce, aż stwardnieje. Wsypać cynamon i pozostały cukier do miseczki i wymieszać. Z ciasta uformować małe kulki i otoczyć je w cukrze z cynamonem. Ułożyć w odległości 5 cm od siebie na lekko posmarowanej tłuszczem blasze i piec 8 min. lub do zrumienienia. Wyjąć na druciany stojak do ostygnięcia. |
|
Sposób przygotowania: Pieczone | |
Przepis czytano już 6368 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|