Ciasto na pizzę I | 
	 | 
		Poziom: średni Głosów: 13 Ocena: 2.30  Składniki: - 400 g mąki 
- 40 g drożdży 
- 1/2 szklanki wody i mleka 
- 1-2 łyżki oliwy 
- szczypta soli
 
  | 
	Opis przygotowania: Drożdże rozprowadzić z letniej wodzie i mleku. Na stolnicę przesiać mąkę, w środku zrobić dołek, wlać drożdże i wyrabiać ciasto przez 10 minut. Dodać oliwę i dalej wyrabiać, aby ciasto było gładkie. Włożyć je do naczynia, przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Ciasto powinno podwoić swoją objętość. Wtedy rozwałkować i zrobić naokoło wałeczek, aby nadzienie było zabezpieczone". Pizzę piecze się w temp. 200 st. przez 15-30 minut w zależności od wielkości i rodzaju nadzienia. | 
	 | 
	| Region:  Kuchnia włoska | 
	 | 
	| Przepis został dodany przez:  kucharz | 
	| Przepis czytano już 13843 razy. | 
	 | 
	  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |