przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto - NUTELLA

Poziom: średni
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
1¼ szklanki obranych, posiekanych orzechów laskowych, przyrumienionych na patelni

115 g gorzkiej czekolady

85 g mlecznej czekolady

pół szklanki roztopionego masła

1/4 szklanki nutelli

pół szklanki mąki

szczypta soli

pół szklanki cukru

2 duże jajka

Opis przygotowania:
W dużym naczyniu wymieszać mąkę i sól.

W kąpieli wodnej rozpuścić: masło, czekoladę gorzką i mleczną oraz nutellę, wymieszać dobrze do gładkości, odstawić do lekkiego przestygnięcia. Wymieszać z cukrem, a następnie dodać jajka, wymieszać mikserem.

Masę czekoladowa zmiksować z mąką, na końcu wmieszać posiekane orzechy laskowe.

Piec w kwadratowej formie o boku 23 cm, w temperaturze 175şC przez około 20 - 25 minut, lub krócej. Ciasto powinno być wilgotne, lepkie w środku, ale uwaga by nie było surowe. Im dłużej będziemy piec, tym bardziej będzie zbyt suche i będzie przypominać w smaku i konsystencji zwykłe ciasto.

Smacznego :)
Przepis został dodany przez:  syladance
Przepis czytano już 4792 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin