|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Ciasto - NUTELLA |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 0Ocena: 0.00
1¼ szklanki obranych, posiekanych orzechów laskowych, przyrumienionych na patelni
 
 115 g gorzkiej czekolady
 
 85 g mlecznej czekolady
 
 pół szklanki roztopionego masła
 
 1/4 szklanki nutelli
 
 pół szklanki mąki
 
 szczypta soli
 
 pół szklanki cukru
 
 2 duże jajka
 
 
 |  | Opis przygotowania: W dużym naczyniu wymieszać mąkę i sól.
 
 W kąpieli wodnej rozpuścić: masło, czekoladę gorzką i mleczną oraz nutellę, wymieszać dobrze do gładkości, odstawić do lekkiego przestygnięcia. Wymieszać z cukrem, a następnie dodać jajka, wymieszać  mikserem.
 
 Masę czekoladowa zmiksować z mąką, na końcu wmieszać posiekane orzechy laskowe.
 
 Piec w kwadratowej formie o boku 23 cm, w temperaturze 175şC przez około 20 - 25 minut, lub krócej. Ciasto powinno być wilgotne, lepkie w środku, ale uwaga by nie było surowe. Im dłużej będziemy piec, tym bardziej będzie zbyt suche i będzie przypominać w smaku i konsystencji zwykłe ciasto.
 
 Smacznego :)
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  syladance |  | Przepis czytano już 5880 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |