przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Ciasto z miodem

Poziom: łatwy
Czas: 90 min.
Porcji: 25
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 12 dag masła
- 7 dag miodu
- 2 jaja
- łyżeczka cukru waniliowego
- 20 dag mąki
- 1/2 łyżeczki cynamonu
- 4 średnie
- dojrzałe i zmiksowane banany
- płaska łyżeczka sody
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 filiżanki mleka
- 10 dag kandyzowanych wisienek
- tłuszcz i mąka do formy

Opis przygotowania:
Masło utrzeć z miodem na puszystą masę.
Pojedynczo wbijać jaja, po każdym masę dobrze ucierając.
Na końcu dodać cynamon, cukier waniliowy i banany, ubijać jeszcze przez chwilę.
Sodę rozpuścić w mleku.
Mieszając, wlać powoli do masy.
Wsypać mąkę i proszek, mieszać aż ciasto będzie jednolite.
Włożyć wisienki, zamieszać łyżką.
Ciasto przelać do podłużnej formy, wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około godziny w temperaturze 180 stopni C. Wystudzić w formie.
Może kogoś zdziwi, że przeważnie w moich przepisach na ciasta występuje cynamon..ale cynamon oprócz wartości smakowych jest jeszcze specyfikę obniżającą lub pomagającą obniżyć glukozę w organizmie diabetyków, którym niestety jestem od 2005 roku.
Opis / Uwagi:
Może kogoś zdziwi, że przeważnie w moich przepisach na ciasta występuje cynamon..ale cynamon oprócz wartości smakowych jest jeszcze specyfikę obniżającą lub pomagającą obniżyć glukozę w organizmie diabetyków, którym niestety jestem od 2005 roku.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4400 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin