| Ciasto z orzechami. | 
	|  | 
		| Składniki: Poziom:
  średniGłosów: 1Ocena: 5.00
CIASTO
 - 1/2 kg mąki (3 szklanki)
 - 1/2 kostki margaryny
 - 1/2 szklanki cukru pudru
 - 2 jajka
 - 2 łyżeczki miodu
 - 1 łyżeczka sody
 
 POLEWA ORZECHOWA
 - 30 dag orzechów włoskich
 - 1/2 kostki margaryny
 - 2 łyżki miodu
 - 1/2 szklanki cukru
 
 KREM
 - 1/2 litra mleka
 - 2 łyżki mąki pszennej
 - 2 łyżki budyniu śmietankowego
 - 1 kostka masła
 - 2/3 szklanki cukru pudru
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Zagnieść ciasto z wszystkich składników. Podzielić na 2 części. Na jeden placek nałożyć polewę orzechową. Piec po 15 minut w temperaturze 180 stopni C.
 Przepis na polewę orzechową: Margarynę rozpuścić na patelni na małym ogniu, dodać miód i cukier - wymieszać. Dodać orzechy i prażyć przez 3 minuty.
 Przepis na krem: Z mleka, mąki i budyniu śmietankowego ugotować "budyń". Masło utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po trochu wystudzony "budyń". Utrzeć, aż będzie puszyste.
 Przekładanie ciasta: Ciasto bez polewy - krem - ciasto z polewą orzechową.
 | 
	|  | 
		|  | 
	| Przepis został dodany przez:  mlynek | 
	| Przepis czytano już 5120 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |