|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cielęcina na kwaśno |
|
Poziom: łatwy Czas: 40 min. Głosów: 1 Ocena: 4.00 Składniki: 500 g cielęciny,
1 szklanka bulionu,
tłuszcz,
cebula,
mąka,
sól,
pieprz czarny mielony,
3 łyżki octu winnego z czerwonego wina.
|
Opis przygotowania: Mięso pokroić w drobną kostkę, smażyć na tłuszczu przez ok. 5 min. Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę. Całość oprószyć mąką i smażyć jeszcze ok. 5 min. Przełożyć do rondla, zalać bulionem i dusić ok. 20 min. Pod koniec gotowania dodać ocet, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem. |
|
Region: Kuchnia francuska | |
Przepis czytano już 7351 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|