|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Cielęcina w pomidorach |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 80 dkg cielęciny (udziec),
15 dkg suszonych pomidorów w oliwie,
1 szkl. białego wytrawnego wina,
1 pęczek koperku,
oliwa do smażenia,
sól,
pieprz czarny mielony,
oregano,
bazylia.
|
Opis przygotowania: Pomidory pokroić w paski. Mięso umyć, osączyć, pokroić w paski a następnie smażyć partiami na mocno rozgrzanej oliwie, do zrumienienia. Dodać pomidory, posiekany koperek, oregano, bazylię, pieprz i sól do smaku, wlać wino i dusić 5 minut. Podawać z białym pieczywem lub ryżem oraz z winem, jakie zostało użyte do potrawy. |
|
Region: Kuchnia włoska | Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 9765 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|