przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Cielęcina duszona z czosnkiem

Poziom: redni
Czas: 120 min.
Porcji: 4
Gosw: 4
Ocena: 4.00
Skadniki:
- 600 g cielęciny pokrojonej w plastry lub kostkę
- 1 szklanka białego wytrawnego wina
- sól
- 1 łyżeczka bazylii
- 3 cebule
- olej do smażenia
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- 1 szklanka soku pomidorowego lub 1 puszkę pomidorów
- mąka do panierowania
- 1 łyżeczka oregeno

Opis przygotowania:
Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju. Przełożyć do garnka, a na pozostałym ze smażenia tłuszczu podsmażyć drobno pokrojoną cebulę. Gdy cebula zrumieni się wlać sok pomidorowy, wino, 1 szklankę wody i zagotować. Dodać 1,5 łyżki soli, czosnek i powstałym sosem zalać mięso. Dusić pod przykryciem na małym ogniu ok. 1,5 godziny. 10 minut przed końcem duszenie dodać zioła i przyprawić Warzywkiem do odpowiedniej słoności.
Podawać z ryżem.
Sposb przygotowania:  Duszone
Przepis zosta dodany przez:  mlynek
Przepis czytano ju 5270 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin