przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Cielęcina na kwaśno

Poziom: atwy
Czas: 40 min.
Gosw: 1
Ocena: 4.00
Skadniki:
500 g cielęciny,
1 szklanka bulionu,
tłuszcz,
cebula,
mąka,
sól,
pieprz czarny mielony,
3 łyżki octu winnego z czerwonego wina.

Opis przygotowania:
Mięso pokroić w drobną kostkę, smażyć na tłuszczu przez ok. 5 min. Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę. Całość oprószyć mąką i smażyć jeszcze ok. 5 min. Przełożyć do rondla, zalać bulionem i dusić ok. 20 min. Pod koniec gotowania dodać ocet, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem.
Region:  Kuchnia francuska
Przepis czytano ju 5113 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin