przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Cielęcina na kwaśno

Poziom: łatwy
Czas: 40 min.
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
500 g cielęciny,
1 szklanka bulionu,
tłuszcz,
cebula,
mąka,
sól,
pieprz czarny mielony,
3 łyżki octu winnego z czerwonego wina.

Opis przygotowania:
Mięso pokroić w drobną kostkę, smażyć na tłuszczu przez ok. 5 min. Następnie dodać drobno pokrojoną cebulę. Całość oprószyć mąką i smażyć jeszcze ok. 5 min. Przełożyć do rondla, zalać bulionem i dusić ok. 20 min. Pod koniec gotowania dodać ocet, doprawić solą i pieprzem. Podawać z ryżem.
Region:  Kuchnia francuska
Przepis czytano już 4757 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin