przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Cielęcina w pomidorach

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
80 dkg cielęciny (udziec),
15 dkg suszonych pomidorów w oliwie,
1 szkl. białego wytrawnego wina,
1 pęczek koperku,
oliwa do smażenia,
sól,
pieprz czarny mielony,
oregano,
bazylia.

Opis przygotowania:
Pomidory pokroić w paski. Mięso umyć, osączyć, pokroić w paski a następnie smażyć partiami na mocno rozgrzanej oliwie, do zrumienienia. Dodać pomidory, posiekany koperek, oregano, bazylię, pieprz i sól do smaku, wlać wino i dusić 5 minut. Podawać z białym pieczywem lub ryżem oraz z winem, jakie zostało użyte do potrawy.
Region:  Kuchnia włoska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7103 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin