przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Cielęcina w pomidorach

Poziom: redni
Gosw: 1
Ocena: 5.00
Skadniki:
80 dkg cielęciny (udziec),
15 dkg suszonych pomidorów w oliwie,
1 szkl. białego wytrawnego wina,
1 pęczek koperku,
oliwa do smażenia,
sól,
pieprz czarny mielony,
oregano,
bazylia.

Opis przygotowania:
Pomidory pokroić w paski. Mięso umyć, osączyć, pokroić w paski a następnie smażyć partiami na mocno rozgrzanej oliwie, do zrumienienia. Dodać pomidory, posiekany koperek, oregano, bazylię, pieprz i sól do smaku, wlać wino i dusić 5 minut. Podawać z białym pieczywem lub ryżem oraz z winem, jakie zostało użyte do potrawy.
Region:  Kuchnia woska
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 7494 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin