przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Colcannon - ziemniaki inaczej

Poziom: b. łatwy
Głosów: 5
Ocena: 2.20
Składniki:
- 1 kg obranych ziemniaków
- 8 posiekanych dymek (bez szczypioru)
- 250 ml mleka
- 6 dkg (ćwierć kostki) masła
- 35 - 40 dkg poszatkowanej i ugotowanej białej kapusty
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz

Opis przygotowania:
Ziemniaki ugotować do miękkości w osolonej wodzie, odcedzić. Do rondelka wlać mleko, dodać cebulę i zagotować. Wlać do ziemniaków i ubić wszystko razem na gładką, puszystą masę. Roztopić masło, dodać do niego kapustę, zamieszać i podgrzać. Dodać do ziemniaków, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco.
Region:  Kuchnia australijska
Przepis czytano już 10046 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin