Cyko-lody |
|
Poziom: łatwy Porcji: 2 Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: 20 g Cykoriady Ekstrakt
100 ml mleka
400 g mleka skondensowanego niesłodzonego
300 g śmietany kremówki (36 %)
3-4 łyżki cukru pudru / miodu
|
Opis przygotowania: Cykoriadę rozpuszczamy w podgrzanym mleku i czekamy,aż ostygnie. Mleko skondensowane ubijamy mikserem. W osobnej misce ubijamy kremówkę pod koniec dodając cukier puder / miód. Pianę z mleka skondensowanego oraz ubitą śmietanę łączymy, dodajemy rozpuszczoną wcześniej Cykoriadę (zostawiamy troszeczkę do dekoracji), całość delikatnie mieszamy. Masę przekładamy do plastikowego pojemnika i na całą powierzchnię cienką strużką wylewamy pozostałą część Cykoriady. Możemy patyczkiem/wykałaczką/widelczykiem utworzyć wzorki. Wstawiamy do zamrażarki na kilka/ kilkanaście godzin.
SMACZNEGO! |
|
|
Przepis został dodany przez: flypr |
Przepis czytano już 3643 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |