| Czekoladowy mus | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 11Ocena: 3.82
- 5 jajek
 - 1/2 szklanki cukru
 - 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej
 - 1 łyżka masła
 - 1 tabliczka czekolady gorzkiej (10 dag)
 - 1 szklanka śmietanki 30%
 - 2 łyżeczki cukru pudru
 - 1/2 torebki cukru waniliowego
 - kilka orzechów włoskich do przybrania
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Żółtka ubić na parze z cukrem. W oddzielnym naczyniu roztopić masło, czekoladę (1/4 czekolady zostawić do przybrania) i dodać kawę. połączyć, dodając porcjami, z ubitymi żółtkami i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę. Wymieszać delikatnie z masą. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki. Ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodając cukier puder i cukier waniliowy. Przed podaniem przybrać mus bitą śmietaną, wiórkami gorzkiej czekolady i orzechami.
 | 
	|  | 
		|  | 
		| Przepis czytano już 11471 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |