|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Czosnkowo-grzybowa pierś z kurczaka |
|
Poziom: średni Porcji: 4 porcje Głosów: 26 Ocena: 4.37 Składniki: - 2 piersi z kurczaka (raczej duże)
- 1 średnia cebula
- suszone grzyby (ok. garść)
Sos:
- 200 g śmietany 12% lub 18% lub serek homogenizowany naturalny
- 4 ząbki czosnku
- sól ziołowa (ew. zwykła)
- pieprz
- majeranek
|
Opis przygotowania: Przygotować sos: czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i wrzucić do śmietany, sól, pieprz i majeranek (dość dużo, najlepiej według gustu). Grzyby należy namoczyć w wodzie (ok. 6 godzin). Piersi po oczyszczeniu pokroić w kostkę, cebule i grzyby także pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w WOKu. Wrzucić cebule i grzyby, smażyć, aż cebula się zeszkli, następnie wrzucić kurczaka i smażyć. Gdy kurczak będzie już gotowy, zalać go sosem czosnkowym, wymieszać, chwilę poddusić. Podać z ryżem lub frytkami. |
|
|
Przepis został dodany przez: kucharz | Przepis czytano już 12578 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) | napisz swój komentarz (wpisów: 5) |
głos z zapiekanki z tunczykiem Dodał/a ~pejtele dnia 2011-01-07 19:33:47
Hej "Kucharzu" z Rybnika- miasta niezliczonej liczby rond i pięknego rynku. Jutro na kolacyjke dla mojej Pani może wybiorę coś z Twojego menu!!! Będzie Super!!!!! SZACUN dla CIEBIE za to papu!!!
| ok Dodał/a ~Ważka dnia 2009-08-26 18:23:36
Bardzo dobre i łatwe, ja akurat miałam kaszę, też wyśmienicie pasuje. Do zestawu można dodać ogórka kiszonego. Polecam
| pycha Dodał/a ~:D dnia 2009-08-25 15:00:33
palce lizac!!! polecam
| dla zuchfalych Dodał/a ~carlos11111 dnia 2007-08-26 08:33:42
palce lizac,proste przygotowanie nawet dla laika jak nie masz woka to nie szkodzi morze byc patlnia tylko trzeba bardziej pilnowac POLECAM
| dobre Dodał/a kucharz dnia 2007-03-10 21:43:07
bardzo dobre
|
|
|
|