przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Czosnkowo-grzybowa pierś z kurczaka

Poziom: średni
Porcji: 4 porcje
Głosów: 26
Ocena: 4.37
Składniki:
- 2 piersi z kurczaka (raczej duże)
- 1 średnia cebula
- suszone grzyby (ok. garść)

Sos:
- 200 g śmietany 12% lub 18% lub serek homogenizowany naturalny
- 4 ząbki czosnku
- sól ziołowa (ew. zwykła)
- pieprz
- majeranek

Opis przygotowania:
Przygotować sos: czosnek obrać i przecisnąć przez praskę i wrzucić do śmietany, sól, pieprz i majeranek (dość dużo, najlepiej według gustu). Grzyby należy namoczyć w wodzie (ok. 6 godzin). Piersi po oczyszczeniu pokroić w kostkę, cebule i grzyby także pokroić w kostkę. Rozgrzać olej w WOKu. Wrzucić cebule i grzyby, smażyć, aż cebula się zeszkli, następnie wrzucić kurczaka i smażyć. Gdy kurczak będzie już gotowy, zalać go sosem czosnkowym, wymieszać, chwilę poddusić. Podać z ryżem lub frytkami.
Przepis został dodany przez:  kucharz
Przepis czytano już 12518 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 5)



Dodał/a krejzusia88





głos z zapiekanki z tunczykiem
Dodał/a ~pejtele dnia 2011-01-07 19:33:47

Hej "Kucharzu" z Rybnika- miasta niezliczonej liczby rond i pięknego rynku. Jutro na kolacyjke dla mojej Pani może wybiorę coś z Twojego menu!!! Będzie Super!!!!! SZACUN dla CIEBIE za to papu!!!

ok
Dodał/a ~Ważka dnia 2009-08-26 18:23:36

Bardzo dobre i łatwe, ja akurat miałam kaszę, też wyśmienicie pasuje. Do zestawu można dodać ogórka kiszonego. Polecam

pycha
Dodał/a ~:D dnia 2009-08-25 15:00:33

palce lizac!!! polecam

dla zuchfalych
Dodał/a ~carlos11111 dnia 2007-08-26 08:33:42

palce lizac,proste przygotowanie nawet dla laika jak nie masz woka to nie szkodzi morze byc patlnia tylko trzeba bardziej pilnowac POLECAM

dobre
Dodał/a kucharz dnia 2007-03-10 21:43:07

bardzo dobre











strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin