Delicja z płatków jęczmiennych z owocami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 0 Ocena: 0.00 Składniki: - 40 dag płatków jęczmiennych błyskawicznych
- litr mleka
- 5 dag margaryny
- 20 dag truskawek
- 15 dag malin
- 10 dag poziomek
- 1 jajko
- 28 dag cukru pudru (można mniej)
- cukier waniliowy
- sól
- bułka tarta i tłuszcz do formy
|
Opis przygotowania: Płatki zalać mlekiem ugotowanym z solą i częścią margaryny. Naczynie wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Na warstwie płatków ułożyć owoce posypane cukrem pudrem, cukrem waniliowym i skropione margaryną, następnie ponownie przykryć warstwą płatków. Zapiekać w piekarniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać sosem czekoladowym. |
|
Opis / Uwagi: Przepis pochodzi z opakowania płatków jęczmiennych błyskawicznych Halina |
|
|
Przepis czytano już 5727 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |