przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Delicja z płatków jęczmiennych z owocami


Poziom: łatwy
Głosów: 0
Ocena: 0.00
Składniki:
- 40 dag płatków jęczmiennych błyskawicznych
- litr mleka
- 5 dag margaryny
- 20 dag truskawek
- 15 dag malin
- 10 dag poziomek
- 1 jajko
- 28 dag cukru pudru (można mniej)
- cukier waniliowy
- sól
- bułka tarta i tłuszcz do formy

Opis przygotowania:
Płatki zalać mlekiem ugotowanym z solą i częścią margaryny. Naczynie wysmarować tłuszczem, posypać tartą bułką. Na warstwie płatków ułożyć owoce posypane cukrem pudrem, cukrem waniliowym i skropione margaryną, następnie ponownie przykryć warstwą płatków. Zapiekać w piekarniku. Przed podaniem posypać cukrem pudrem lub polać sosem czekoladowym.
Opis / Uwagi:
Przepis pochodzi z opakowania płatków jęczmiennych błyskawicznych Halina
Przepis czytano już 3302 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 1)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)



Dodał/a blumenfeld















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin