przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Deser Ani


Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 2
Głosów: 8
Ocena: 4.25
Składniki:
- 1 galaretka wiśniowa
- 4 mandarynki
- kiść winogron
- 2 śliwki renklody (lub nektarynki)
- bita śmietana

Opis przygotowania:
W 1/2 litra wrzątku rozrobić galaretkę ( wiśniową ). Dobrze wymieszać i zostawić do ostygnięcia. Przestudzoną wstawić do lodówki . Gdy zastygnie pokroić w kostkę . Mandarynki obrać ze skórki i podzielić na cząstki . Śliwki lub nektarynki wypestkować i pokroić na kawałki . Winogrona obrać z gałązki , przekroić na połówki . W pucharkach układać owoce i kostki galaretki przekładając bitą śmietaną . Podawać schłodzone w lodówce .
Oczywiście taki deser można robić z galaretki o innym smaku i innego zestawu owoców. Ważne , by było kolorowo i mieszały się różne smaki owoców .
Opis / Uwagi:
Wnuki dorosły do samodzielnego eksperymentowania w kuchni . Najczęściej udziela się najstarsza wnuczka Ania . Miesza wszystko ze wszystkim tworząc swoje kompozycje . Trzeba przyznać , że całkiem smaczne .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 5924 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin