przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Deser Chegell bd

Poziom: średni
Czas: 60 min.
Głosów: 6
Ocena: 4.33
Składniki:
- 1/2 litra śmietana kremówka
- 5 łyżek cukier puder
- 1 op żelatyna
- 4 opakowania galaretki różnokolorowe

Opis przygotowania:
Galaretki - każdą z osobna ugotować w/g przepisu na opakowaniu dodając mniej wody ( latem o połowę). Gdy się zetną, pokroić w kostkę.
Śmietanę ubić z cukrem (lub tylko wymieszać; gdy się ubije- deser wychodzi puszysty, jeśli się wymiesza - bardziej gładki.
Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody, szybko połączyć ze śmietaną.
Dno tortownicy wyłożyć (lub nie) biszkoptami, wlać śmietanę z żelatyną.
Pokrojone galaretki porozrzucać dowolnie na masie śmietankowej i wymieszać.
Można dodać bakalie (orzechy,kawałki czekolady).
Włożyć do lodówki
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  adam
Przepis czytano już 9648 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin