Deser czekoladowo-malinowy |
|
Poziom: średni Głosów: 9 Ocena: 4.88 Składniki: - 150g mrożonych malin
- 2 łyżki cukru pudru
- 350g mascarpone
- 1 tabliczka mlecznej czekolady
- 1 łyżeczka soku malinowego
|
Opis przygotowania: Maliny przełożyć do miseczki, posypać 1 łyżką cukru pudru, odstawić do rozmrożenia. Mascarpone podzielić na dwie części. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszając, dodawać czekoladę do jednej części mascarpone. Do masy dodać połowę rozmrożonych malin, wymieszać i przełożyć do szklanek. Druga porcję mascarpone wymieszać z pozostałymi malinami i przełożyć do szklanek, tworząc drugą warstwę. 1 łyżkę cukru pudru utrzeć z sokiem malinowym. Lukrem narysować serca na deserze. |
|
|
Przepis został dodany przez: pinia |
Przepis czytano już 7201 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 2) |