przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Deser czekoladowo-malinowy

Poziom: średni
Głosów: 9
Ocena: 4.88
Składniki:
- 150g mrożonych malin
- 2 łyżki cukru pudru
- 350g mascarpone
- 1 tabliczka mlecznej czekolady
- 1 łyżeczka soku malinowego

Opis przygotowania:
Maliny przełożyć do miseczki, posypać 1 łyżką cukru pudru, odstawić do rozmrożenia. Mascarpone podzielić na dwie części. Czekoladę połamać na kawałki i rozpuścić w kąpieli wodnej. Mieszając, dodawać czekoladę do jednej części mascarpone. Do masy dodać połowę rozmrożonych malin, wymieszać i przełożyć do szklanek. Druga porcję mascarpone wymieszać z pozostałymi malinami i przełożyć do szklanek, tworząc drugą warstwę. 1 łyżkę cukru pudru utrzeć z sokiem malinowym. Lukrem narysować serca na deserze.
Przepis został dodany przez:  pinia
Przepis czytano już 4828 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 2)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin