przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Deser dyniowy

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
1 kg pieczonej dyni,
1l mleka,
1 szkl. cukru,
0.5 szkl. skrobi,
3 białka.

Opis przygotowania:
Utrzeć pieczoną dynię z mlekiem i 2/3 szkl. cukru. Gotować wszystko na umiarkowanym ogniu, ciągle mieszając dodać skrobię, którą wcześniej zmieszać z zimnym mlekiem lub chłodną wodą. Gotować, aż zgęstnieje. Zostawić do ostygnięcia i dodać białka ubite w twardą pianę z resztą cukru. Podawać deser w miseczkach.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 4957 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin