przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Deser lekki wiosenny

Poziom: łatwy
Głosów: 8
Ocena: 4.37
Składniki:
1/2 szkl cukru
2 gożdziki
szkl soku jabłkowego(lub jakikolwiek inny:)
szkl kaszy mannej
szkl wody
jogurt lub czekolada(według uznania)

Opis przygotowania:
Do garnka wlewamy szkl wody, dodajemy cukier, gozdziki-mieszamy i gotujemy, sypiemy kasze mannę. Gdy zgęstnieje zmniejszamy ogień i nadal gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy sok jabłkowy i gdy trzeba całośc dosładzamy. Z ugotowanej kaszki odrzucamy gozdziki. Rozlewamy do salaterek i odstawiamy w chłodne miejsce(nie do lodówki). Przed podaniem porcje wykładamy na talerzyk i polewamy sosem jogurtowym lub rozpuszczoną czekoladą.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 6627 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






utuyiuy
Dodał/a ~gytyutu dnia 2008-08-24 17:49:36

jest do ****












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin