| Deser lekki wiosenny | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 8Ocena: 4.37
1/2 szkl cukru
 2 gożdziki
 szkl soku jabłkowego(lub jakikolwiek inny:)
 szkl kaszy mannej
 szkl wody
 jogurt lub czekolada(według uznania)
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Do garnka wlewamy szkl wody, dodajemy cukier, gozdziki-mieszamy i gotujemy, sypiemy kasze mannę. Gdy zgęstnieje zmniejszamy ogień i nadal gotujemy do miękkości. Pod koniec dodajemy sok jabłkowy i gdy trzeba całośc dosładzamy. Z ugotowanej kaszki odrzucamy gozdziki. Rozlewamy do salaterek i odstawiamy w chłodne miejsce(nie do lodówki). Przed podaniem porcje wykładamy na talerzyk i polewamy sosem jogurtowym lub rozpuszczoną czekoladą.
 | 
	|  | 
	| Region:  Kuchnia polska | 
| Sposób przygotowania:  Gotowane | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 9856 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |