Deser serowo-miodowy |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Porcji: 2 Głosów: 6 Ocena: 3.33 Składniki: - pojemnik serka homogenizowanego
- 2 łyżki pełnego mleka lub słodkiej śmietanki
- łyżeczka cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- sok z 1/2 cytryny
- duża łyżka płynnego miodu
- rurki waflowe lub kruche ciasteczka do przybrania
|
Opis przygotowania: Składniki deseru umieszczamy w malakserze i na średnich obrotach ubijamy na gęsty. jednolity puch. Rozkładamy do pucharków, wstawiamy na godzinę lub nieco dłużej do lodówki. Podajemy przybrany rurkami waflowymi lub kruchymi ciasteczkami. |
|
Opis / Uwagi: średniokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga |
|
|
Przepis czytano już 6723 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |