przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Deser serowo-miodowy


Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 2
Głosów: 6
Ocena: 3.33
Składniki:
- pojemnik serka homogenizowanego
- 2 łyżki pełnego mleka lub słodkiej śmietanki
- łyżeczka cukru
- łyżeczka cukru waniliowego
- 1/3 łyżeczki cynamonu
- sok z 1/2 cytryny
- duża łyżka płynnego miodu
- rurki waflowe lub kruche ciasteczka do przybrania

Opis przygotowania:
Składniki deseru umieszczamy w malakserze i na średnich obrotach ubijamy na gęsty. jednolity puch. Rozkładamy do pucharków, wstawiamy na godzinę lub nieco dłużej do lodówki. Podajemy przybrany rurkami waflowymi lub kruchymi ciasteczkami.
Opis / Uwagi:
średniokaloryczne, tanie - KUCHNIA POLSKA, Ewa Aszkiewicz, wyd.Publicat, fot.Mirosław Baryga
Przepis czytano już 6723 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin