Deser z gruszek |
|
Poziom: łatwy Czas: 30 min. Głosów: 2 Ocena: 5.00 Składniki: - 4 duże twarde gruszki
- 8 połówek orzechów laskowych
- 4 truskawki
- 4 łyżeczki czarnych jagód
- 8 kulek lodów waniliowych lub śmietankowych
- cukier
|
Opis przygotowania: Gruszki umyć, cienko obrać, przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. We wgłębieniach umieścić po dwie połówki orzechów, po truskawce i łyżce jagód. Posypać cukrem. Połówki gruszek połączyć ze sobą, owinąć folią aluminiową, włożyć do brytfanny i zapiekać 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. Upieczone gruszki przybrać lodami (lody można zastąpić bitą śmietaną). |
|
Sposób przygotowania: Zapiekane |
|
Przepis czytano już 13092 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |