przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Deser z gruszek

Poziom: łatwy
Czas: 30 min.
Głosów: 2
Ocena: 5.00
Składniki:
- 4 duże twarde gruszki
- 8 połówek orzechów laskowych
- 4 truskawki
- 4 łyżeczki czarnych jagód
- 8 kulek lodów waniliowych lub śmietankowych
- cukier

Opis przygotowania:
Gruszki umyć, cienko obrać, przekroić na pół i wydrążyć łyżeczką gniazda nasienne. We wgłębieniach umieścić po dwie połówki orzechów, po truskawce i łyżce jagód. Posypać cukrem. Połówki gruszek połączyć ze sobą, owinąć folią aluminiową, włożyć do brytfanny i zapiekać 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do temp. 200 st. Upieczone gruszki przybrać lodami (lody można zastąpić bitą śmietaną).
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 10574 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin