Deser z kremu Tiramisu |
|
 Poziom: b. łatwy Czas: 10 min. Porcji: 2 Głosów: 5 Ocena: 3.80 Składniki: - 1/2 szklanki mleka
- 1/3 opakowania kremu Tiramisu (proszek)
- 2 łyżeczki ajerkoniaku
- 2 plastry babki
- 2 łyżeczki czekolady w proszku
- 2 krakersy
- wiórki czekoladowe
- 1figa
|
Opis przygotowania: Figę namoczyć w ciepłej wodzie, a następnie pokroić w plasterki. Krem Tiramisu wsypać do mleka i miksować przez 3 minuty aż stanie się gęsty. Babkę pokruszyć i wsypać na dno 2 kieliszków do wina. W każdy kieliszek wlać na babkę po 1 łyżeczce ajerkoniaku. Na wierzch nałożyć krem . Posypać każdą porcję 1 łyżeczką czekolady w proszku. Dekorować krakersem , wiórkami czekolady i plasterkami figi. |
|
Opis / Uwagi: Pomysł na szybki deser. Równie dobrze można go robić z innego gotowego kremu . |
|
Region: Kuchnia polska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis został dodany przez: babciagramolka |
Przepis czytano już 10872 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |