przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Deser z kremu Tiramisu


Poziom: b. łatwy
Czas: 10 min.
Porcji: 2
Głosów: 5
Ocena: 3.80
Składniki:
- 1/2 szklanki mleka
- 1/3 opakowania kremu Tiramisu (proszek)
- 2 łyżeczki ajerkoniaku
- 2 plastry babki
- 2 łyżeczki czekolady w proszku
- 2 krakersy
- wiórki czekoladowe
- 1figa

Opis przygotowania:
Figę namoczyć w ciepłej wodzie, a następnie pokroić w plasterki. Krem Tiramisu wsypać do mleka i miksować przez 3 minuty aż stanie się gęsty. Babkę pokruszyć i wsypać na dno 2 kieliszków do wina. W każdy kieliszek wlać na babkę po 1 łyżeczce ajerkoniaku. Na wierzch nałożyć krem . Posypać każdą porcję 1 łyżeczką czekolady w proszku. Dekorować krakersem , wiórkami czekolady i plasterkami figi.
Opis / Uwagi:
Pomysł na szybki deser. Równie dobrze można go robić z innego gotowego kremu .
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  babciagramolka
Przepis czytano już 10332 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin