Deser z mango |
|
Poziom: łatwy Głosów: 3 Ocena: 3.00 Składniki: - 50 dkg śmietankowego twarożku
- 1 szkl. naturalnego jogurtu
- 1 szkl. kremówki
- 4 łyżki soku z cytryny
- 6 łyżek miodu
- łyżeczka skórki startej z cytryny
- 4 mango
- 4 łyżeczki żelatyny instant
- 4 łyżki wiórków kokosowych
|
Opis przygotowania: Twarożek wymieszać z jogurtem, miodem, skórką i sokiem z cytryny. Mango obrać, pokroić w kostkę. Połowę miąższu zmiksować, dodać do twarożku, wymieszać. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno, wraz z żelatyną dodać do kremu. Deser rozłożyć do pucharków, nakryć folią aluminiową, wstawić do lodówki na 2 h. Przed podaniem posypać resztą pokrojonych owoców i lekko uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi. |
|
Region: Kuchnia meksykańska |
Sposób przygotowania: Na zimno |
|
Przepis czytano już 12820 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |