przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Deser z mango

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 3.00
Składniki:
- 50 dkg śmietankowego twarożku
- 1 szkl. naturalnego jogurtu
- 1 szkl. kremówki
- 4 łyżki soku z cytryny
- 6 łyżek miodu
- łyżeczka skórki startej z cytryny
- 4 mango
- 4 łyżeczki żelatyny instant
- 4 łyżki wiórków kokosowych

Opis przygotowania:
Twarożek wymieszać z jogurtem, miodem, skórką i sokiem z cytryny. Mango obrać, pokroić w kostkę. Połowę miąższu zmiksować, dodać do twarożku, wymieszać. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Śmietanę ubić na sztywno, wraz z żelatyną dodać do kremu. Deser rozłożyć do pucharków, nakryć folią aluminiową, wstawić do lodówki na 2 h. Przed podaniem posypać resztą pokrojonych owoców i lekko uprażonymi na patelni wiórkami kokosowymi.
Region:  Kuchnia meksykańska
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis czytano już 10495 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin