przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Diabelskie ziemniaczki


Poziom: średni
Głosów: 7
Ocena: 4.28
Składniki:
- 0,5 kg mielonego mięsa
- 2 kg ziemniaków
- 1 puszka kukurydzy 200g
- 1 puszka czerwonej fasoli 200g
- 1 cebula
- 1 papryka czerwona
- 2 pomidory
- 1 mała puszka koncentratu pomidorowego
- sól
- pieprz
- ostra, mielona papryka

Opis przygotowania:
Ziemniaki gotować w łupinkach przez ok.10 min.
Na patelni podsmażyć pokrojoną w kosteczkę cebulę i paprykę.
Dodać mięso i całość smażyć ok. 5min.
Następnie dodać pokrojone pomidory, fasolę, kukurydzę
i koncentrat pomidorowy.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i ostrą mieloną papryką.
Ostudzone ziemniaki przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć środek. Następnie wypełnić je farszem.
Ziemniaki z farszem owinąć folią aluminiową i zapiekać w piekarniku nastawionym na 180° C przez 30 min.
Region:  Kuchnia meksykańska
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 7012 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin