przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Dorsz duszony w czerwonym winie

Poziom: średni
Głosów: 6
Ocena: 4.17
Składniki:
Ok. 1 kg świeżego dorsza,
pół selera średniej wielkości,
duża cebula,
0.75 szkl. czerwonego wina,
łyżka masła,
łyżeczka przyprawy curry lub ostrej papryki,
sól.

Opis przygotowania:
Dorsze sfiletować i podzielić na porcje. Naczynie ogniotrwałe wysmarować masłem, ułożyć część filetów, przesypując je solą i curry lub papryką. Cebulę posiekać, seler zetrzeć na tarce jarzynowej. Na warstwie filetów ułożyć warstwę warzyw i przykryć kolejną warstwą filetów posypanych przyprawami. Na wierzchu ułożyć kawałeczki masła. Naczynie przykryć i dusić w winie, na małym ogniu ok. 30 min. Podawać z pieczywem.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 6907 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin