przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Dorsz duszony z chrzanem

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.50
Składniki:
75 dkg filetów z dorsza,
10 dkg chrzanu,
3 łyżki oleju,
1 łyżka mąki,
1 szkl. śmietany,
sól i pieprz do smaku.

Opis przygotowania:
Kawałki ryby oprószyć mąką, posolić i popieprzyć. Układać na rozgrzanym w szybkowarze oleju i każdą warstwę przesypywać utartym na tarce o dużych oczkach chrzanem. Wlać pół szklanki wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać do ryby śmietanę, i jeszcze pogotować bez przykrycia 5 min. Podawać z ryżem lub kartoflami. Posypać można posiekaną natką pietruszki.
Region:  Kuchnia polska
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 6318 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin