|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Dorsz duszony z chrzanem |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 4.50 Składniki: 75 dkg filetów z dorsza,
10 dkg chrzanu,
3 łyżki oleju,
1 łyżka mąki,
1 szkl. śmietany,
sól i pieprz do smaku.
|
Opis przygotowania: Kawałki ryby oprószyć mąką, posolić i popieprzyć. Układać na rozgrzanym w szybkowarze oleju i każdą warstwę przesypywać utartym na tarce o dużych oczkach chrzanem. Wlać pół szklanki wody, zamknąć szybkowar i ogrzewać 12 min. od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po tym czasie szybkowar otworzyć, wlać do ryby śmietanę, i jeszcze pogotować bez przykrycia 5 min. Podawać z ryżem lub kartoflami. Posypać można posiekaną natką pietruszki. |
|
Region: Kuchnia polska | Sposób przygotowania: Duszone | |
Przepis czytano już 8730 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|