Dorsz w jarzynach z pieczarkami |
|
Poziom: łatwy Głosów: 2 Ocena: 3.00 Składniki: - 2 kostki filetów z dorsza
- po pół małej marchewki i pietruszki
- plaster selera
- 1 średnia cebula
- 4 pieczarki
- przyprawy:
- sól, pieprz
|
Opis przygotowania: Jarzyny poszatkować na grubej tarce, cebule i pieczarki pokroić w kostkę. W rękawie foliowym do pieczenia ułożyć warstwami na przemian: jarzyny wymieszane z pieczarkami i cebulą, rybę, jarzyny z pieczarkami i cebulą. Posypać solą i pieprzem, skropić łyżeczką wody, zamknąć rękaw i wstawić do nagrzanego piekarnika ok. 200°C. Piec ok. 0.5 h(do miękkości jarzyn). |
|
Sposób przygotowania: Pieczone |
|
Przepis czytano już 10344 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |