przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Duszone jarzyny

Poziom: b. łatwy
Czas: 50 min.
Głosów: 3
Ocena: 3.00
Składniki:
- 1/2 szklanki oleju jadalnego
- 2 - 3 posiekane cebule
- 2 pomidory sparzone, obrane i posiekane
- 2 świeże papryki - usunąć nasiona i zgrubienia, pokroić w paski
- 1/4 kg zielonej fasolki - usunąć ogonki i włókna, przepołowić
- 2 duże ziemniaki obrane, pokrojone w dużą kostkę
- sól i pieprz do smaku

Opis przygotowania:
Cebulę smażyć w rozgrzanym oleju do lekkiego zrumienienia. Dodać jarzyny, doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 min. Nie odkrywać, pod koniec zamieszać. Podawać na gorąco lub na zimno polane jogurtem z zieloną sałatą w sosie winegret.
Sposób przygotowania:  Duszone
Przepis czytano już 7473 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin