przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Dyniowa lasagne

Poziom: średni
Czas: 40 min.
Porcji: 16
Głosów: 2
Ocena: 3.00
Składniki:
- 500 g dyni
- 2 cebule
- 250 ml mleka
- 2 ząbki czosnku
- 10 pomidorów w oliwie
- łyżka masła
- 1/2 kg mąki
- sól
- 300 ml bulionu z warzyw
- 150g tartego sera
- gałka muszkatołowa
- 16 płatów lasagne

Opis przygotowania:
Dynię, pomidory, cebule i czosnek drobno pokrój.
Na 2 łyżkach oliwy z pomidorów podduś składniki.
Wlej 1/2 bulionu i gotuj 5 min.
W rondlu rozpuść masło, dodaj mąkę, zeszklij.
Wlej mleko i gotuj 10 min.
Dopraw.
Kładź na przemian lasagne i warzywa, polej wywarem i sosem. Posyp serem.
Piecz w temp. 200stopni C ok. 30 min.
Przepis został dodany przez:  termar
Przepis czytano już 4801 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






lazania
Dodał/a ~Ruda dnia 2013-11-16 08:27:15

Ratunku, a po co aż 1/2kg mąki!!!. Przeież to wyjdzie klej. 2 łyżki to góra.












Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin