przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Dżem malinowy

Poziom: łatwy
Głosów: 12
Ocena: 3.50
Składniki:
1 kg przebranych i oczyszczonych malin,
1 kg cukru.

Opis przygotowania:
Wsypać maliny do dużego rondla. Ciągle mieszając podgrzewać powoli do zawrzenia. Dusić przez 5 min. Dodać cukier i nadal mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Wówczas mocno zwiększyć ogień i - mieszając - gotować przez 5 min. Gorący dżem przełożyć do wysterylizowanych słoików i zamknąć. Z podanych składników otrzymuje się 1.5 kg dżemu.
Region:  Kuchnia australijska
Sposób przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano już 11488 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin