przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Dżem malinowy

Poziom: atwy
Gosw: 12
Ocena: 3.50
Skadniki:
1 kg przebranych i oczyszczonych malin,
1 kg cukru.

Opis przygotowania:
Wsypać maliny do dużego rondla. Ciągle mieszając podgrzewać powoli do zawrzenia. Dusić przez 5 min. Dodać cukier i nadal mieszać, aż całkowicie się rozpuści. Wówczas mocno zwiększyć ogień i - mieszając - gotować przez 5 min. Gorący dżem przełożyć do wysterylizowanych słoików i zamknąć. Z podanych składników otrzymuje się 1.5 kg dżemu.
Region:  Kuchnia australijska
Sposb przygotowania:  Gotowane
Przepis czytano ju 11918 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin