przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Farsze do jajek

Poziom: średni
Głosów: 4
Ocena: 5.00
Składniki:
Patrz opis przygotowania.

Opis przygotowania:
SZYNKOWY:
Szynkę drobniutko posiekać, wymieszać z żółtkiem, majonezem, przyprawić do smaku .

MIĘSNY:
Mięso przemielić w maszynce, dodać chrzan i majonez , przyprawy.

PAPRYKOWY:
Bardzo drobno posiekać paprykę, ogórek kiszony, kawałek pora, wymieszać z przyprawami i majonezem.

RYBNY:
Dwa żółtka dodać do sardynek lub makreli z puszki, wymieszać z majonezem.

POMIDOROWY:
Pomidora sparzyć i obrać ze skórki, drobno posiekać, ale usunąć miąższ, połączyć z żółtkami, zieloną cebulką i majonezem.

MAJONEZOWY:
Utrzeć 2 ugotowane na twardo żółtka z 2 łyżkami majonezu, dodać posiekany szczypior i startą na grubej tarce rzodkiewkę.
Sposób przygotowania:  Na zimno
Przepis został dodany przez:  mlynek
Przepis czytano już 8937 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin