przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Fasolka smażona z czosnkiem i dymką

Poziom: łatwy
Głosów: 2
Ocena: 4.00
Składniki:
- 500 g zielonej fasolki
- 2 - 3 cebulki dymki posiekane
- 5 ząbków czosnku wyciśniętych
- 200 ml buliony z kury
- 3 łyżki masła

Sos:
- 1.5 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka wina ryżowego
- 1 łyżeczka cukru

Opis przygotowania:
Obciąć końcówki strąków i poprzecinać na pół.
Zagotować bulion, włożyć fasolkę (nie musi być przykryta płynem) i gotować tak długo aż płyn całkowicie wyparuje od czasu do czasu mieszając.
Na patelni rozgrzać masło, dodać dymkę i czosnek smażyć 30 s. Dodać fasolkę dokładnie wymieszać, smażyć kolejne 30 s. Wlać sos, wymieszać, smażyć jeszcze chwilę. Danie gotowe.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 6546 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin