przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Faworki

Poziom: b. łatwy
Głosów: 8
Ocena: 4.12
Składniki:
40 dkg mąki,
4 łyżki cukru,
2 łyżki masła,
6 żółtek + 3 jaja,
1 łyżka mleka,
1 kieliszek alkoholu,
smalec do smażenia.

Opis przygotowania:
Ze składników zagnieść ciasto, rozwałkować na cienkie placki, pokroić na prostokąty, zrobić pośrodku nacięcie, jeden koniec przełożyć przez to nacięcie i "wywinąć" faworka. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Ułożyć na papierowym ręczniczku. Oprószyć cukrem pudrem z odrobiną cukru waniliowego.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7048 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin