|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Faworki |  |  |  | Składniki:Poziom: b. łatwy Głosów: 8Ocena: 4.12
40 dkg mąki,
 4 łyżki cukru,
 2 łyżki masła,
 6 żółtek + 3 jaja,
 1 łyżka mleka,
 1 kieliszek alkoholu,
 smalec do smażenia.
 
 
 |  | Opis przygotowania: Ze składników zagnieść ciasto, rozwałkować na cienkie placki, pokroić na prostokąty, zrobić pośrodku nacięcie, jeden koniec przełożyć przez to nacięcie i "wywinąć" faworka. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Ułożyć na papierowym ręczniczku. Oprószyć cukrem pudrem z odrobiną cukru waniliowego.
 |  |  |  | Sposób przygotowania:  Smażone |  |  |  | Przepis czytano już 8080 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |  
 
 
 
 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |