|
|
Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
Faworki |
|
Poziom: b. łatwy Głosów: 8 Ocena: 4.12 Składniki: 40 dkg mąki,
4 łyżki cukru,
2 łyżki masła,
6 żółtek + 3 jaja,
1 łyżka mleka,
1 kieliszek alkoholu,
smalec do smażenia.
|
Opis przygotowania: Ze składników zagnieść ciasto, rozwałkować na cienkie placki, pokroić na prostokąty, zrobić pośrodku nacięcie, jeden koniec przełożyć przez to nacięcie i "wywinąć" faworka. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Ułożyć na papierowym ręczniczku. Oprószyć cukrem pudrem z odrobiną cukru waniliowego. |
|
Sposób przygotowania: Smażone | |
Przepis czytano już 7210 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | napisz swój komentarz (wpisów: 0) |
|
|
|