przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Figowa przekąska

Poziom: b. łatwy
Czas: 15 min.
Porcji: 6
Głosów: 1
Ocena: 4.00
Składniki:
- 20 dkg fig
- szklaneczka whisky
- 20 dkg bryndzy owczej
- 5 dkg szynki parmeńskiej lub boczku wędzonego

Opis przygotowania:
Figi kroimy na połówki i moczymy przez noc w whiskey. Na połówki fig nakładamy pół łyżeczki bryndzy, owijamy wędliną i spinamy wykałaczką. Przed podaniem obsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż boczek będzie chrupki.
Przepis został dodany przez:  jotbe44
Przepis czytano już 3102 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin