przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Figowa przekąska

Poziom: b. atwy
Czas: 15 min.
Porcji: 6
Gosw: 1
Ocena: 4.00
Skadniki:
- 20 dkg fig
- szklaneczka whisky
- 20 dkg bryndzy owczej
- 5 dkg szynki parmeńskiej lub boczku wędzonego

Opis przygotowania:
Figi kroimy na połówki i moczymy przez noc w whiskey. Na połówki fig nakładamy pół łyżeczki bryndzy, owijamy wędliną i spinamy wykałaczką. Przed podaniem obsmażamy na rozgrzanej oliwie, aż boczek będzie chrupki.
Przepis zosta dodany przez:  jotbe44
Przepis czytano ju 3502 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin