Filety po piracku |
|
Poziom: średni Czas: 10 min. Porcji: 2 Głosów: 9 Ocena: 4.88 Składniki: - 2 piersi z kurczaka
- 5 łyżek soku z cytryny
- 5 łyżek rumu
- 3 łyżki miodu
- 2 łyżeczki Jarzynki
- 5 łyżek oleju
- 0,5 łyżeczki curry
- 1 łyżeczka natki pietruszki
|
Opis przygotowania: Sok z cytryny połączyć z rumem, miodem i olejem, dodać curry i natkę, wymieszać. Piersi przekroić na 2 filety, oprószyć Jarzynką i natrzeć pieprzem. Mięso polać dokładnie marynatą, wstawić do lodówki na minimum godzinę. Filety wyjąć, lekko osączyć. Ułożyć na posmarowanym olejem ruszcie, grillować po około 10 minut z każdej strony. |
|
Opis / Uwagi: Marynowanie: 1 godz.
Grillowanie: 20 minut. |
|
|
Przepis został dodany przez: mlynek |
Przepis czytano już 11815 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |