Flaczki z boczniaka |
|
Poziom: średni Głosów: 1 Ocena: 1.00 Składniki: - 500 g grzybów
- włoszczyzna
- 1cebula
- przyprawa do zup
- pieprz
- imbir
- gałka muszkatołowa
majeranek
liść laurowy
mąka
|
Opis przygotowania: Włoszczyznę ugotować w małej ilości wody. Grzyby umyć pokroić w kaski w poprzek blaszek i wrzucić do wywaru. Gotować 15 - 20 min., dodać przyprawy do smaku, z mąki zrobić zasmażkę i wlać do wywaru, całość zagotować. Zamiast wywaru można użyć słoik flaków wołowych na 1 kg grzybów i doprawić przyprawą do flaków. |
|
|
Przepis czytano już 6434 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 1) |