przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Flaczki z boczniaka

Poziom: średni
Głosów: 1
Ocena: 1.00
Składniki:
- 500 g grzybów
- włoszczyzna
- 1cebula
- przyprawa do zup
- pieprz
- imbir
- gałka muszkatołowa
majeranek
liść laurowy
mąka

Opis przygotowania:
Włoszczyznę ugotować w małej ilości wody. Grzyby umyć pokroić w kaski w poprzek blaszek i wrzucić do wywaru. Gotować 15 - 20 min., dodać przyprawy do smaku, z mąki zrobić zasmażkę i wlać do wywaru, całość zagotować. Zamiast wywaru można użyć słoik flaków wołowych na 1 kg grzybów i doprawić przyprawą do flaków.
Przepis czytano już 3520 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 1)






re
Dodał/a ~denata dnia 2007-08-30 15:17:59

w miare smaczne














Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin