przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Francuskie ciasteczka

Poziom: średni
Głosów: 2
Ocena: 3.50
Składniki:
- 30 dkg mrożonego ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 3 łyżki mleka
- 3 łyżki grubego cukru do posypania

Opis przygotowania:
Ciasto francuskie rozmrozić w temperaturze pokojowej. Rozwałkować, pokroić na kwadraty, ułożyć je na opłukanej zimną wodą blasze. Posmarować jajkiem rozmieszanym z mlekiem, posypać cukrem. Piec ok. 20 min. w temp. 120°C.
Region:  Kuchnia francuska
Sposób przygotowania:  Pieczone
Przepis czytano już 7121 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin