przepisy kulinarne
  
Zapomniaem hasa





Frytki bananowe

Poziom: atwy
Gosw: 8
Ocena: 4.12
Skadniki:
6 bananów,
1 szkl. soku z cytryny,
1/2 szkl. cukru pudru,
olej do glebokiego smażenia.

Opis przygotowania:
Do tej potrawy najbardziej pasują banany krótkie tzw. jabłkowe: powinny być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Banany obrać i pokroić wzdłuż na cieniutkie płatki. Zalać je sokiem cytrynowym i moczyć przez 15 min., opłukać i osuszyć na ściereczce. W głebokim rondlu rozgrzać olej do wysokiej temperatury, wkładać partiami banany i smażyć je aż staną się ciemnozłote i chrupkie. Osuszyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać gorące lub zimne.
Sposb przygotowania:  Smaone
Przepis czytano ju 8183 razy.
 dodaj swoje zdjcie tej potrawy (zdj: 0)
 napisz swj komentarz (wpisw: 0)

















strona gwna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin