przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Frytki bananowe

Poziom: łatwy
Głosów: 8
Ocena: 4.12
Składniki:
6 bananów,
1 szkl. soku z cytryny,
1/2 szkl. cukru pudru,
olej do glebokiego smażenia.

Opis przygotowania:
Do tej potrawy najbardziej pasują banany krótkie tzw. jabłkowe: powinny być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Banany obrać i pokroić wzdłuż na cieniutkie płatki. Zalać je sokiem cytrynowym i moczyć przez 15 min., opłukać i osuszyć na ściereczce. W głebokim rondlu rozgrzać olej do wysokiej temperatury, wkładać partiami banany i smażyć je aż staną się ciemnozłote i chrupkie. Osuszyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać gorące lub zimne.
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 10490 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin