| Frytki bananowe | 
	|  | 
		| Składniki:Poziom: łatwy Głosów: 8Ocena: 4.12
6 bananów,
 1 szkl. soku z cytryny,
 1/2 szkl. cukru pudru,
 olej do glebokiego smażenia.
 
 
 | 
	| Opis przygotowania: Do tej potrawy najbardziej pasują banany krótkie tzw. jabłkowe: powinny być dojrzałe, ale nie przejrzałe. Banany obrać i pokroić wzdłuż na cieniutkie płatki. Zalać je sokiem cytrynowym i moczyć przez 15 min., opłukać i osuszyć na ściereczce. W głebokim rondlu rozgrzać olej do wysokiej temperatury, wkładać partiami banany i smażyć je aż staną się ciemnozłote i chrupkie. Osuszyć z tłuszczu na papierowym ręczniku. Oprószyć cukrem pudrem. Podawać gorące lub zimne.
 | 
	|  | 
	| Sposób przygotowania:  Smażone | 
	|  | 
		| Przepis czytano już 11287 razy. | 
	|  | 
	|  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) | 
	|  napisz swój komentarz (wpisów: 0) |