przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Frytowane kostki rybne

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 500 g filetu rybnego
- olej do głębokiego smażenia

Ciasto:
- 2 żółtka
- 2 łyżki mąki
- 0.25 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki wina ryżowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- szczypta soli
- szczypta białego pieprzu

Sos:
- 1 ząbek czosnku
- 2 łyżeczki miodu
- 2 łyżki wina ryżowego
- 2 łyżki sosu sojowego
- 0.25 łyżeczki oleju sezamowego

Opis przygotowania:
Rybę pokroić w 2 cm kostkę. Składniki ciasta wymieszać. Czosnek drobno posiekać (lub wycisnąć) i wymieszać z pozostałymi składnikami sosu. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju aż zrobią się jasnobrązowe. Wyjąć i osączyć z tłuszczu. Krótko przed serwowaniem wszystkie kostki smażyć jeszcze raz ok. 3 min. na złoto-brązowy kolor. Ponownie osączyć z tłuszczu. Rybę serwować z sosem do maczania.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 7870 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin