przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Frytowane kostki rybne

Poziom: łatwy
Głosów: 3
Ocena: 5.00
Składniki:
- 500 g filetu rybnego
- olej do głębokiego smażenia

Ciasto:
- 2 żółtka
- 2 Ĺ‚yĹĽki mÄ…ki
- 0.25 Ĺ‚yĹĽeczki proszku do pieczenia
- 2 Ĺ‚yĹĽki wina ryĹĽowego
- 1 Ĺ‚yĹĽka sosu sojowego
- szczypta soli
- szczypta białego pieprzu

Sos:
- 1 zÄ…bek czosnku
- 2 Ĺ‚yĹĽeczki miodu
- 2 Ĺ‚yĹĽki wina ryĹĽowego
- 2 Ĺ‚yĹĽki sosu sojowego
- 0.25 Ĺ‚yĹĽeczki oleju sezamowego

Opis przygotowania:
Rybę pokroić w 2 cm kostkę. Składniki ciasta wymieszać. Czosnek drobno posiekać (lub wycisnąć) i wymieszać z pozostałymi składnikami sosu. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju aż zrobią się jasnobrązowe. Wyjąć i osączyć z tłuszczu. Krótko przed serwowaniem wszystkie kostki smażyć jeszcze raz ok. 3 min. na złoto-brązowy kolor. Ponownie osączyć z tłuszczu. Rybę serwować z sosem do maczania.
Region:  Kuchnia chińska
Sposób przygotowania:  Smażone
Przepis czytano już 8070 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)

















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin