przepisy kulinarne
  
Rejestracja | Zapomniałem hasła





Gjuwecz z cukinią

Poziom: łatwy
Głosów: 4
Ocena: 3.50
Składniki:
- 800 g cukini
- 4 łyżki oleju
- 1 szkl. startej fety
- 3 jajka
- 1 szkl. mleka
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 łyżka posiekanej natki koperku
- sól

Opis przygotowania:
Zetrzeć cukinie na tarce o dużych oczkach i ją podsmażyć w 3 łyżkach oleju. Gdy cukinia zmięknie, posolić ją i odstawić by wystygła. Dodać straty ser feta, roztrzepane jajka, mleko, posiekaną pietruszkę i koperek. Wymieszać wszystko i przerzucić do naczynia żaroodpornego posmarowanego resztką oleju. Piec w umiarkowanie podgrzanej kuchence, do momentu aż danie z góry się zarumieni.
Region:  Kuchnia bułgarska
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 12229 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)
















Chcesz być informowany o wszelkich nowościach w serwisie? Wpisz swój adres e-mail:

Wpisz się
Rezygnacja


strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin