przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





Gołąbki jarskie

Poziom: średni
Głosów: 3
Ocena: 4.67
Składniki:
- liście kapusty białej
- 8 ziemniaków dużych gotowanych w łupinie
- 8 ziemniaków dużych surowych
- 2 duże cebule
- 15 dkg masła
- 10 dkg grzybów (mogą być pieczarki)
- 2 jaja
- sól, pieprz
- przyprawa magi

Opis przygotowania:
Ugotowane ziemniaki obrać z łupiny, zetrzeć na średniej tarce. Ziemniaki surowe zetrzeć na tarce o najdrobniejszych oczkach. Słoninę stopić wraz z cebulą, grzyby zmielić. Wymieszać wszystkie składniki wraz z żółtkami i osobno ubitą pianą. Przyprawić solą, pieprzem, magi.
Zapiekać w piekarniku. Dodatkowo można podawać z sosem grzybowym.
Sposób przygotowania:  Zapiekane
Przepis czytano już 11928 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin