|  | 
 
 
 | 
 
		Aby dodać ten przepis do Ulubionych musisz się zalogować.
	 
 
	| Gołąbki z kaszą jaglaną |  |  |  | Składniki:Poziom: średni Głosów: 9Ocena: 2.56
Otóż kasza jaglana jest najzdrowszą kaszą ze wszystkich kasz. Na okres przeziębieniowy, oraz dla nas kobietki. Wypadające włosy, sucha skóra , kruche paznokcie  po kaszy jaglanej będa wracały do poprzedniej świetności!!!! Proponuję kilka potraw w towarzystwie tej kaszy. Myślę, że będziecie zadowolone z takiego towarzystwa i , że zawsze w szafce kuchennej znajdzie się dla tej "osobistości" miejsce.
 
 Podaję składniki na gołąbki z kaszą jaglaną.
 
 - kapusta
 - kasza jaglana
 - marchew
 - pieczarki
 - świeża papryka (kolor dowolny)
 - mięsko mielone
 - jajko
 - pieprz, sól, curry, kurkuma
 
 
 |  | Opis przygotowania: Kapuste parzymy tak jak na gołąbki, wycinamy głąbka i przygotowujemy sobie dośc duże liście na gołąbki.
 
 Farsz.
 
 Kaszę najpierw płuczemy w gorącej wodzie. Gotujemy, odparowujemy. Marchew ścieramy na wiórki. Gdy kasza ostygnie, mieszamy ją z marchewką, z pokrojonymi w kosteczke pieczarkami i pokrojoną w kosteczkę papryką, dodajemy mięso mielone i dokładnie ze sobą mieszamy. Doprawiamy do smaku pieprzem, solą , curry i kurkumą.
 
 Następnie na liście serwujemy porządną ilość farszu i zawijamy tak by się nierozleciały. Układamy w głębokim garnku, jeden na drugim. OSobno w rondlu rozpuszczamy 4 kostki rosołowe, gotujemy, dodajemy 1 koncentrat pomidorowy. Zalewamy gołąbki i na małym ogniu dusimy je z godzinę. Zalezy jak szybko zmięknie kapusta. nie może byc za twarda i nie może być za miękka.
 |  |  |  |  |  | Przepis został dodany przez:  syladance |  | Przepis czytano już 10154 razy. |  |  |  |  dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |  |  napisz swój komentarz (wpisów: 1) |  
 
 
 
 
 
 | zjem Dodał/a ~basia dnia 2012-11-21 08:01:31
 
 Wszystko super, tylko kiedy i do czego użyć jajka?
 
 
 | 
 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
 
 |  |