przepisy kulinarne
  
Zapomniałem hasła





GOFRY CIASTO PROFESIONALNE


Poziom: łatwy
Czas: 15 min.
Głosów: 1
Ocena: 5.00
Składniki:
2 jajka
1/3 szklanki oleju
2/3 szklanki mleka
1 szklanka zimnej wody
2 szklanki maki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
1 cukier waniliowy

Opis przygotowania:
Wszystkie mokre składniki wymieszać razem z żółtkami. Po kolei dodawać mąkę, proszek , cukier, ma mieć konsystencje gęstego ciasta na naleśniki,
Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z ciastem. Nakładaj na mocno rozgrzaną gofrownicę i podawaj zaraz po upieczeniu. Boskie z borówkami i śmietaną.
Opis / Uwagi:
TEN PRZEPIS NA CIASTO JEST STOSOWANY W PUNKTACH SPRZEDAJĄCYCH GOFRY, WAŻNE JEST TEŻ ABY GOFROWNICA BYŁA NA POZIOMIE, NIE TANI CHIŃSKI BADZIEW.
Region:  Kuchnia polska
Przepis został dodany przez:  chef7
Przepis czytano już 3476 razy.
 dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0)
 napisz swój komentarz (wpisów: 0)















strona główna | dodaj do ulubionych           
kontakt    regulamin