GOFRY CIASTO PROFESIONALNE |
|
Poziom: łatwy Czas: 15 min. Głosów: 1 Ocena: 5.00 Składniki: 2 jajka
1/3 szklanki oleju
2/3 szklanki mleka
1 szklanka zimnej wody
2 szklanki maki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
2 łyżki cukru
1 cukier waniliowy
|
Opis przygotowania: Wszystkie mokre składniki wymieszać razem z żółtkami. Po kolei dodawać mąkę, proszek , cukier, ma mieć konsystencje gęstego ciasta na naleśniki,
Białka ubij na sztywno i delikatnie wymieszaj z ciastem. Nakładaj na mocno rozgrzaną gofrownicę i podawaj zaraz po upieczeniu. Boskie z borówkami i śmietaną. |
|
Opis / Uwagi: TEN PRZEPIS NA CIASTO JEST STOSOWANY W PUNKTACH SPRZEDAJĄCYCH GOFRY, WAŻNE JEST TEŻ ABY GOFROWNICA BYŁA NA POZIOMIE, NIE TANI CHIŃSKI BADZIEW. |
|
Region: Kuchnia polska |
|
Przepis został dodany przez: chef7 |
Przepis czytano już 3476 razy. |
|
dodaj swoje zdjęcie tej potrawy (zdjęć: 0) |
napisz swój komentarz (wpisów: 0) |